Az Agrana Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa vezető cukorgyártója és szállítójaként ismert, hat országban összesen kilenc gyárral rendelkezik.
agrana

Az FBE és az Agrana vállalat közötti együttműködés Szlovákiában kezdődött, és fokozatosan folytatódott két cseh cukorfinomítóban, egy magyarországi cukorfinomítóban és két másik cukorfinomítóban Romániában. A társaság olyan partnert keresett, aki segítséget nyújt az 5S munkahelyi szervezetének megvalósításában, és ezzel egyidejűleg helyi nyelveken támogatni fogja gyáraikat a különböző országokban. A helyi nyelvek ismerete alapfeltétel volt, mivel a gyárak változásokon mentek át, amelyeket minden alkalmazottnak közölniük kellett, de főleg ezt közvetlenül a gyártásban dolgozóknak kellett megmagyarázni és bemutatni.

A cukorral folytatott üzletág specifikus, mivel az év két részre oszlik - a répafeldolgozásra fordított és a karbantartási időre. Ezt a sajátosságot be kellett építeni a végrehajtási tervbe, amely az egyedi gyárak igényei és lehetőségei szerint lett kialakítotva. Ugyanakkor biztosította a munkahelyszervezés, az ellenőrzési rendszer és az 5S értékelés együtes standardok bevezetését minden gyárban.

“Nagyon eredményesnek tartjuk az FBE-vel való együttműködést az 5S megvalósításánál, és nagyra értékeljük a tanácsadó szakmai hozzáállását. Úgy gondoljuk, hogy az FBE professzionális és gondoskodó megközelítésének köszönhetően az 5S bevezetése során a cégünkben, minden alkalmazott megérti az 5S megvalósításának fontosságát és előnyeit. ”
Ing. Antonin Richter, Gyártás és Technikai igazgató és Ing. Peter Orihel, az 5S módszer projektvezetője a Slovenské cukrovary, s.r.o. (Slovakian Sugar – Agrana) - ban

%MCEPASTEBIN%