A tanácsadás és a képzés mellett az ügyfelek technológiai támogatása egészíti ki szoltáltatásaink körét. Több lehetőség is van, kezdve a szoftvermegoldásokkal, követve a gyártósorok és csarnokok megtervesésével, az egyes Industrie 4.0. elemekig.

A Six Sigma és a minőségi projektet támogatásának részeként már az 1990-es években kifejlesztettük a Microsof Excel makrót. Ez a makró sok vállalatnak segít a statisztikai folyamatirányítási módszerekben vagy a Six Sigma-ban. Ezekhez tartoznak olyan vállatok is mint a  Volkswagen, Magna, Miba, Mondi, Johnson Controls, U.S. Steel vagy T-Mobile.

XbarR chart AUstat regulation

Az FBE a Minitab vállalat partnere, így minden projekt és folyamat támogatható ebben a szoftvérben is. Ha azonban más szoftvércsomagokat használ, örömmel alkalmazkodni fogunk. A Value Stream Management jelenleg nagy népszerűségnek örvend. Nemcsoda, mivel hogy ez a Total Flow Management alpköve. Ennek ellenére csak néhány szoftvermegoldás létezik ehez a témához. Míg egyes megoldások lehetővé teszik az értékfolyam térképek rajzolását, a rajzok továbbra is korlátozott képességel bírnak az értékfolyam napi szinten tartására. A Total Flow Management támogatásához azonban olyan megoldásra van szükség, amely rendszeresen és mindenekelőtt sűrűn értékeli az adatokat. És pontosan a megoldást fejlesztettük ki klienseink számára. A szoftvér második gereáció webalapú, így független az operációs rendszertől. Az adatokat szenzorok gyűjthetik automatikusan, de például a csapat vezetők is egyszerűen telefonon jelenthetik be rendszeresen.

sv vsm1

Ezen felül lehetőséget kínálunk a szoftvérmegoldások adaptálására ügfeleink speciális igényeihez. Például a VW számára kifejlesztettük a festési folyamatok kiértékelését sorozatgyártásban vagy a pontosság tesztelését a pilótafülke szerelésben az elősorozatgyártás során.